Producatorii agricoli vor primi de la stat pentru perioada august 2010 - decembrie 2011 ajutoare in valoare de 1,27 miliarde de lei, potrivit unei proiect de hotarare de guvern privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2010 – 2011.
Valoarea totala a ajutoarelor de stat este de 1,27 miliarde lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anii 2010 si 2011. Prin comparatie, ajutoarele de stat aferente perioadei 2008-2009 au fost de circa 3 miliarde de lei, potrivit secretarului de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu.

"Acum este alocata o suma mai mica pentru ca din 2010 au fost scoase mai multe forme de sprijin, precum subventiile la porc si pasare, care nu erau conforme cu legislatia europeana", a spus Radulescu, citat de Mediafax.

Astfel, pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii pasarilor se vor acorda 368,2 milioane lei, in timp ce pentru porcine vor fi alocate 365 milioane lei. Cele doua ajutoare de stat se acorda in perioada 18 noiembrie 2010 - 15 octombrie 2011.

Pentru colectarea cadavrelor de animale se vor acorda 5,8 milioane lei, iar plata primelor de asigurare va fi sprijinita cu 42,5 milioane lei.

Totodata, pentru motorina utilizata in agricultura se vor aloca 490 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri