Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) lucreaza la un proiect prin care categoriile defavorizate, beneficiare de reduceri la biletele de transport, vor deconta contravaloarea tichetelor personal, nu prin operatorii de transport, ca in prezent, arata Mediafax.
"Pe rutier, firmele aparent transporta pensionari, le iau cupoanele pentru decont pe rute pe care e clar ca pensionarii nu au circulat. Transportatorii trebuie sa inteleaga ca bugetul statului nu e facut ca sa sustina firmele unora sau altora", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Boagiu a spus ca decontarea biletelor se va face de fiecare beneficiar, la birouri care urmeaza sa fie amplasate in gari si autogari.

Potrivit ministrului, bugetul alocat decontarilor biletelor nu va fi diminuat in 2011, "ci va fi folosit eficient".

Persoanele care beneficiaza de faciltiati de transport sunt pensionarii, veteranii de razboi, elevii si studentii.

La finele lunii septembrie, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) anunta ca Ministerul Transportului are datorii catre firmele de transport persoane de 120 milioane lei, reprezentand sume restante la compensatiile care se acorda in pretul biletelor pentru categoriile defavorizate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri