Ministerul Sanatatii (MS) a cerut ca, in termen de 60 de zile, autoritatile locale sa reanalizeze toate adeverintele pe care le-au eliberat in ultima luna, sa verifice la fata locului daca adresele inscrise pe aceste documente corespund cu cele ale unor centre comerciale, avand in vedere ca pe majoritatea sunt trecute numere de blocuri, si sa transmita rezultatele la MS, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au sesizat ca, in ultima perioada, numarul cererilor pentru infiintarea de farmacii, prin exceptie, in centrele comerciale de mare suprafata a crescut semnificativ.

Verificarea adeverintelor eliberate recent vine pe fondul anuntului privind modificarea Legii Farmaciei, potrivit careia se elimina exceptia infiintarii farmaciilor in centrele comerciale, gari si aerogari. [Vezi aici detalii despre modificarile pe care ministrul Sanatatii vrea sa le aduca actualei Legi a Farmaciei, incepand cu anul viitor].

Citeste si:

“Este suspect ca, dupa ce am anuntat conditiile noii Legi a Farmaciei, conform carora se elimina exceptia infiintarii farmaciilor in centre comerciale, gari si aerogari la Ministerul Sanatatii au fost inregistrate peste 50 cereri, practic numarul s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut. Expertii nostri au analizat dosarele si in mai toate adeverintele eliberate de primarii au fost gasite numere de blocuri care, credem noi ca nu au cum sa detina adresa comuna cu centrele comerciale de mare suprafata”, a declarat Cseke Attila, mininstrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca solicita autoritatilor administratiei publice locale sa dea dovada de responsabilitate in emiterea acestor documente, care atesta dovada ca farmacia care se va infiinta se afla intr-un centru comercial, conform legislatiei in vigoare, in prezent.