Citeste ce scrie astazi presa de business.

"Aurul ia ochii romanilor, cu randamente de 40% pe an", scrie Ziarul Financiar, intr-un articol despre cum grecii de la Piraeus Bank, singura banca locala care vinde aur catre clientela de retail, a plasat in doar prima saptamana din decembrie 10 kilograme de aur in lingouri si 300 de lire britanice in aur, adica tot atat cat vindea intr-o luna.

Financiarul scrie ca desfiintarea Aeroportului Baneasa este o afacere imobiliara de 300 de milioane de euro in Otopeni. "Ministerul Transporturilor a anuntat ca vor fi mutate pe Aeroportul Henri Coanda toate cursele low cost din Baneasa. Aeroportul din Otopeni va trebui extins cu 600 ha. Aceasta intentie va declansa speculatii imobiliare in zona, asa cum s-a intamplat in 2008 in sudul Capitalei".

"Piata locuintelor de lux isi cauta salvarea in inchirieri", titreaza Capital.ro. Potrivit publicatiei, circa 900 de apartamente de lux din Bucuresti isi asteapta proprietarii de mai bine de doi ani.

Exercitiu de imaginatie: "Cum va arata in 2011 economia mondiala"? Aflati dintr-un articol din Evenimentul Zilei. "Chiar daca hopul cel mare pare a fi trecut, ranile raman deschise. In 2011, vor fi simtite puternic masurile de austeritate luate in ultimii doi ani".

"In viitor, vom avea 3-4 banci universale", crede Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania. Cititi intr-un articol in ziarul Bursa mai multe despre previziunile bancherului pentru anul viitor in banking.

"Problema Rafo se nuta la Comisia Europeana", informeaza Adevarul. "Nici nu a scapat de faliment in aceasta vara, rafinaria nu poate fi deocamdata repornita. Memorandumul prin care Guvernul a aprobat garantii de stat pentru Rafo in 2009 a fost modificat si va avea nevoie de avizul Comisiei Europene".

Money.ro scrie ca "nemtii cumpara mai multe Dacii decat romanii Mercedes, BMW, Volkswagen si Audi". "Romania are excedent comercial de 150 de milioane cu Germania la comertul bilateral cu autovehicule desi vanzarile marcii romanesti de pe piata Germaniei au scazut drastic fata de anul trecut".

Jurnalul national scrie ca Anul Noi vine cu scumpiri. "Accizele pentru combustibili si pentru tutun vor fi majorate de la 1 ianuarie 2011, ceea ce ar putea conduce la noi cresteri de preturi pentru aceste produse".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient