Udrea a semnat contracte de 140 mil. lei pentru investitii in judetul Timis

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a semnat vineri trei contracte finantate prin POR in judetul Timis, cu o valoare totala de 137,8 milioane lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind pentru reabilitarea infrastructurii urbane din Sannicolau Mare si lucrari de restaurare a castelului Huniade, potrivit Mediafax.

Proiectul de restaurare al Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timisoara vizeaza conservarea unei suprafete de 12.833,71 metri patrati si urmareste cresterea numarului de turisti cu aproape 30%. Valoarea totala a proiectului este de 52,4 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 33,6 milioane lei.

Contractul pentru modernizarea si reabilitarea infrastructurii urbane a orasului Sannicolau Mare include reabilitarea si construirea de trotuare noi, modernizarea de strazi, realizarea de podete, montarea de rigole si realizarea de trasee din tubulatura de PVC pentru captarea apelor pluviale si reabilitarea parcurilor. Proiectul are o valoare totala de 83,6 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 64,2 milioane lei.

Al treilea proiect, de 1,8 milioane lei, vizeaza proiectarea, realizarea si implementarea unui sistem de supraveghere si monitorizare in Sannicolau Mare, in zonele cu risc ridicat de producere a fenomenelor infractionale. Finantarea nerambursabila solicitata este de 1,4 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri