Somerii nu vor mai primi indemnizatie de somaj daca refuza un loc de munca, indiferent de distanta fata de localitatea de domiciliu in care se afla postul ofertat, sau nu participa la programe de formare profesionala, regula care va fi aplicata din 2011, a decis Guvernul prin ordonanta de urgenta, conform Mediafax.
Legislatia in vigoare sisteaza indemnizatia de somaj doar in cazul in care locul de munca refuzat este situat la o distanta de cel mult 50 kilometri de localitatea de domiciliu.

"Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj persoanele care, la data solicitarii dreptului, refuza un loc de munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor, situat la o distanta de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu, sau refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munca", prevede legislatia actuala.

Ordonanta aprobata de Guvern elimina insa conditia legata de distanta la care trebuie sa se afle locul de munca ofertat pentru sistarea indemnizatiei de somaj.

"Nu beneficiaza de indemnizație de șomaj persoanele care, la data solicitarii dreptului, refuza un loc de munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor sau refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii și de formare profesionala oferite de agențiile pentru ocuparea forței de munca", este stabilit prin ordonanta Guvernului.

Actul normativ stabileste totodata ca plata indemnizatiei de somaj va inceta la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor, fara alte conditii.

Noua regula va fi aplicata de la 1 ianuarie 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri