Potrivit Thera Group, romanii au optat pentru un loc de munca inafara Romaniei si din dorinta de a-si imbunatati conditiile de viata.

"Recesiunea economica a impins multi romani sa opteze pentru un loc de munca in strainatate, care ofera conditii si remuneratii mai bune decat cele pe care le puteau obtine in tara", a declarat directorul general al firmei de recrutare a fortei de munca pentru strainatate, Cristian Tudorache.

Cele mai populare programe de recrutare ale firmei au fost cele de tip work&travel pentru Spania si Grecia si locurile de munca oferite in domeniul hotelier sau agricultura. Multi aplicanti au ales tarile nordice (Norvegia, Suedia si Danemarca), cele mai cautate posturi fiind de soferi profesionisti, specialisti in domeniul petrolier si constructii.

Citeste si:

"Pentru programele de tip work&travel in Spania, adresate studentilor pentru vara 2011, avem deja aproape toate locurile ocupate inca de luna aceasta", a spus Tudorache.

Thera Group a deschis in acest an doua agentii in Cluj-Napoca si Bucuresti si si-a triplat numarul de angajati. Anul viitor, firma vrea sa se extinda in Romania si sa isi diversifice gama de servicii din zona resurselor umane.

Firma estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de peste 700.000 de lei, de opt ori mai mare decat cea de anul trecut, iar pentru 2011 reprezentantii firmei de recrutare prevad un trend ascendent al afacerilor.