El a explicat ca Guvernul nu isi permite sa aloce anul viitor decat un fond total de salarii de 39 miliarde lei pentru sectorul bugetar, cu o crestere salariala de 15%.

"Daca am aplica integral prevederile Legii salarizarii, am avea nevoie de 54 miliarde lei. Anul acesta aplicam o crestere salariala cu 15%, iar in anul 2012 vor fi alte majorari salariale", a spus Boc, in plenul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, in luna noiembrie, ca personalul bugetar va fi reincadrat in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie, iar in timp vor fi majorari salariale importante inclusiv in sanatate si educatie, cresterea salariala pentru urmatorii ani fiind de peste 43%.

Ministrul a precizat ca legea cadru a salarizarii unitare va fi completata in fiecare an de cate o lege de aplicare si a sustinut ca se vor inregistra creseteri salariale importante inclusiv in sanatate si educatie.

Premierul Emil Boc a prezentat, marti, parlamentarilor principalele prevederi ale proiectului legii salarizarii unitare, promovat prin angajarea raspunderii, aratand ca actul normativ reflecta posibilitatile maxime ale tarii raportat la resursele financiare ale economiei.

Citeste si:

Guvernul a aprobat, luni, 6 amendamente dintr-un total de 24 propuneri formulate de catre parlamentari la proiectul legii salarizarii unitare.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca parlamentarii social-democrati nu au depus amendamente la Legea salarizarii unitare pentru ca o considera neconstitutionala, si ca vor initia motiune de cenzura dupa ce Guvernul isi asuma raspunderea.

Prin proiectul de lege privind salarizarea unitara, Guvernul a decis ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata.