Romania se va imprumuta semnificativ in 2011 pentru a-si achita datoriile, iar presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind sistemul unitar de pensii publice, scrie presa de astazi. De asemenea, tot din presa aflam ca Parlamentul European a votat bugetul UE pe 2011.

Cu 508 voturi pentru, 141 impotriva si 19 abtineri, deputatii europeni prezenti la Strasbourg, la ultima sesiune din 2010 a Parlamentului European, au votat miercuri proiectul de buget al Uniunii pe 2011, scrie Adevarul. Votul a avut loc intro-o atmosfera destul de tensionata.

Capital scrie ca Romania va imprumuta anul viitor cel putin un miliard de euro pe luna. Ritmul in care statul roman s-a imprumutat in ultimii doi ani a dus la o dublare a datoriei publice guvernamentale, care, in 2011, va atinge 39,5% din PIB, in conditiile in care PIB-ul va avea o crestere prognozata de 1,5%, pana la 544 miliarde lei.

De pe incont.ro aflam ca premierul Emil Boc este in pas cu tehnologia si si-a luat iPhone si iPad.

Compania Antibiotice Iasi vrea sa isi extinda afacerile in 2011 si spera ca va obtine un profit in crestere cu 20%, declara managerul companiei, Ioan Nani, potrivit DailyBusiness.ro. Care este secretul profitului in criza? Raspunsul este cu atat mai interesant cu cat vine dinspre un business controlat in majoritate de stat.

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, informeaza Administratia Presidentiala. Legea a fost declarata constitutionala, miercuri, de catre CCR, scrie HotNews.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient