Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, vineri, la dezbaterea proiectului de buget pe 2011 in Comisiile reunite de buget-finante, ca Romania are nevoie de buget si ca e mai bine sa existe un buget care poate fi criticat decat sa nu existe niciunul, informeaza Mediafax.
Ialomitianu a spus ca, pentru a merge mai departe in ceea ce priveste acordul cu FMI si CE, Romania are nevoie de adoptarea bugetului pana la sfarsitul acestui an.

Ministru Finantelor le-a spus parlamentarilor ca ministerul a pornit constructia bugetara avand la baza strategia fiscal-bugetara cu orizontul de timp 2011-2013.

El a aratat ca obiectivele proiectului de buget tin de continuarea consolidarii fiscale, reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB pentru 2011 si continuarea reducerii cheltuieilor curente.

El a aratat ca proiectul de buget prevede chetuieli de personal de 7,45 % din PIB si cheltuieli cu asistenta sociala de 12,51% din PIB.

Ialomitianu a spus ca proiectul de buget prevede continuarea reformelor structurale prin introducerea de plafoane de cheltuieli, precum si reducerea rectificarilor bugetare.

Un alt obiectiv prevazut de proiectul de buget il constituie, potrivit lui Ialomitianu, accelerarea absorbtiei fondurilor euroepene prin crearea unui spatiu fiscal mai mare in 2011, de peste 10 miliarde lei pentru cofinantare.

Ialomitianu a mai spus ca, prin reducerea cheltuielilor curente, ministerul a avut posibilitatea includerii in buget a unei sume mai mari pentru investitii de 25 miliarde de lei.

"Guvernul Boc are ca politica existenta unui stat mai eficient, mai suplu, prin functionarea mai buna a institutiilor, oferirea de servicii de calitate, alocarea de cheltuieli intr-o proportie mai mica", a mai spus Ialomitianu.

Un alt obiectiv al proiectului de buget, potrivit lui Ialomitianu, consta in reducerea arieratelor, convenita cu FMI, in conditiile in care exista conditia ca acestea sa ajunga la zero la jumatatea anului 2011.

Ialomitianu a mai spus ca proiectul de buget e construit pe mentinerea neschimbata a cotelor de impozitare pentru impozitul pe profit si cel pe venit dar si pe mentinerea nivelului standard de 24% pentru TVA

Ministrul Finantelor a precizat ca nu exista un sistem sustenabil privind cheltuielile sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri