Bugetul Curtii de Conturi, de altfel primul luat in discutie de parlamentari, a fost adoptat cu o modificare prin care o suma de 4,5 milioane de lei de la cheltuieli de personal se transfera la capitolul cheltuieli de capital.

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, le-a cerut membrilor comisiilor reunite de buget-finante suplimentarea bugetului cu 4,5 milioane lei la capitolul cheltuieli de capital, explicand ca sunt probleme cu sediile, din cauza ca multe imobile au fost revendicate de mostenitori.

O alta exceptie a fost in cazul bugetului SIE, care a fost suplimentat cu 5 milioane de lei la capitolul "Bunuri si Servicii", bani care vor fi primiti din Fondul de rezerva al Guvernului.

Bugetele altor institutii, intre care SRI, STS, SPP, Administratia Prezidentiala, ICCJ, CSM, CC, AEP, CNSAS, ANI, Academia Romana, SRR, SRTV, ICR, au fost aprobate fara amendamente.

Bugetul ORNISS, care urma sa fie aprobat vineri seara, a fost amanat pentru duminica.

Citeste si:

De asemenea, nu a fost dezbatut bugetul Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, institutia neavand un reprezentant care sa sustina proiectul.

Anterior dezbaterii bugetului defalcat pe ordonatorii de credite, parlamentarii din comisiile reunite au aprobat cele 41 de articole ale Legii bugetului de stat pe 2011.

Parlamentarii nu au adoptat, dintre amendamentele de fond, nici macar un amendament formulat de PDL, admis de Guvern, care se referea la marirea coeficientului negociabil din valoarea sumelor virate, pe baza caruia se calculeaza cheltuielile pentru transmiterea si achitarea drepturilor de asistenta sociala finantate din bugetul de stat sau din transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale si care se platesc la domiciliul beneficiarilor prin Compania Nationala "Posta Romana".

In finalul sedintei au existat dispute privind amendamentele referitoare la lacasuri de cult. Dupa o pauza de jumatate de ora, comisiile de buget, finante au decis amanarea pentru duminica a discutarii celor 4.000 de amendamente depuse de opozitie pentru reabilitarea lacasurilor de cult din fonduri suplimentare din bugetul SGG.