Parlamentarii au admis, la acest proiect de lege, o serie de amendamente, unele la propunerea opozitiei, potrivit Mediafax.

Astfel, sambata, dupa suspendarea sedintei comisiilor, la orele pranzului, deputatii si senatorii opozitiei au revenit la lucrari, dupa ce au primit acordul reprezentantilor puterii pentru cateva amendamente cu privire la criteriile de alocare a sumelor pentru autoritatile locale si posibilitatea ca microintreprinderile sa opteze pentru un impozit de 3% din cifra de afaceri.

Bugetele propuse de Executiv pentru ministere au fost pastrate de comisiile de buget-finante, concesiile acceptate de titularii ministerelor si de Ministerul Finantelor fiind realocari intre diverse capitole de cheltuieli, in interiorul sumei alocate initial, cum a fost cazul bugetelor Ministerului Agriculturii si Ministerului Sanatatii.

De asemenea, bugetul Ministerului Finantelora fost votat in cuantumul propus de Guvern, dar cu un amendament prin care se prevede ca incadrarea in numarul maxim de posturi in minister, prevazut pentru 2011, se va face in trei luni de la adoptarea legii bugetului.

Citeste si:

Amendamentul a fost formulat dupa ce secretatul de stat Gheorghe Gherghina a mentionat ca, in anul 2011, numarul posturilor finantate va fi redus cu 2.000 fata de cele finantate in anul 2010, de la 33.000 la 31.000, si ca proiectul de buget trebuie sa fie modificat pentru a tine cont de aceste masuri si pentru ca "incadrarea in noul numar sa poata fi facuta pana la sfarsitul lunii martie".

Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au aprobat, duminica, cu 25 voturi "pentru", 21 voturi "impotriva", si raportul la proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, mentinand forma initaitorului.

Toate cele 22 de articole ale proiectului Legii bugetului de asigurari sociale de stat au fost adoptate in forma Guvernului, nefiind acceptat niciun amendament. Parlamentarii au votat si anexele proiectului de buget pentru asigurarile sociale de stat.

Rapoartele intocmite de comisiile de buget-finante la cele doua proiecte de lege urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului luni, in conformitate cu decizia Birourilor Permanente.