Ministerul va numi lead managerul programului in "perioada imediata", dar nu inainte de sfarsitul acestui an, a spus Dragoi, intr-un interviu pentru Bloomberg.

Secretarul de stat a adaugat ca vede formandu-se o curba a randamentelor pentru titluri de trezorerie in lei pe piata interna.

La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a aprobat un program de imprumuturi pe piata externa prin medium term notes (titluri emise pe termen mediu, intre 5 si 10 ani, prin emisiuni repetate, pe baza unui singur prospect - folosit in mod uzual mai mult de catre corporatii, dar si de catre state), cu o valoare de 7 miliarde de euro pentru urmatorii trei ani.

Citeste si:

Ministerul Finantelor a selectat in august Erste Bank si Societe Generale in calitate de aranjori ai emisiunilor din programul cadru de finantare pe termen mediu.

Cel mai recent imprumut de pe pietele externe a avut loc in luna martie, cand Romania a imprumutat un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an. Valoarea subscrierilor s-a ridicat la 4,9 miliarde euro.