Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a confiscat in primele 11 luni bunuri si sume de bani in valoare de 521,3 milioane de lei si a aplicat amenzi in urma verificarilor de 380 de milioane de lei, cu 20% peste nivelul din perioada similara a anului precedent, potrivit Mediafax.
Organele de inspectie fiscala si de control din cadrul ANAF au intocmit peste 9.200 de sesizari penale, cu 22,5% mai mult decat in primele 11 luni ale anului trecut, pentru care au stabilit prejudicii de 6,3 miliarde lei.

In vederea asigurarii colectarii creantelor fiscale, organele de inspectie fiscala si control ale ANAF au dispus peste 3.000 de masuri asiguratorii pentru suma de 5,1 miliarde lei.

In aceeasi perioada, Fiscul a stabilit obligatii suplimentare de plata la bugetul de stat de 10,5 miliarde lei (circa 2,45 miliarde euro), cu 70% mai mult comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent.

"Acest rezultat obtinut pe linia combaterii evaziunii si fraudei fiscale a fost atins in conditiile scaderii numarului de inspectii cu 1,17%, urmare unei planificari mai eficiente si a unei analize de risc mai riguroase", se arata intr-un comuniat al institutiei.

ANAF va prelua toate atributiile Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare, care vor fi desfiintate si transformate in structuri sau departamente fara personalitate juridica in cadrul ANAF coordoate de cate un vicepresedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.

Potrivit Guvernului, restructurarea institutiei este necesara pentru a consolida cadrul legal privind lupa impotriva evaziunii fiscale, pentru a elimina paralelismele si evaluarea fiscala diferita sau chiar contrara a aceleiasi operatiuni economice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri