Reprezentantii UGIR-1903 si CONPIROM considera ca incasarile prevazute in bugetul de stat pentru anul 2011 sunt supraevaluate, in special cele din colectarea TVA, in conditiile in care pentru anul viitor cele doua patronate prognozeaza o crestere economica de 0%, iar autoritatile de 1,5%.
"Ne exprimam ingrijorarea fata de faptul ca veniturile din bugetul pentru 2011 sunt supraevaluate, pentru ca atat noi cat si auditorii care urmaresc evolutia economiei romanesti spunem ca este putin probabil sa avem crestere economica de 1,5%, obiectivul realist fiind 0%. Este nerealista cresterea de venituri cum ar fi cele din incasarile din TVA cu 18%. Aceasta crestere nu se va realiza in conditiile in care abia din a doua parte a anului vom avea o revenire a economiei", a declarat Ioan Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, citat de Mediafax.

El a aratat ca patronatele sunt ingrijorate si ca anul viitor vor fi "sacrificate" fondurile pentru investitii, cofinantari si pentru plata arieratelor.

"Nu vedem in acest buget surse clare de crestere economica, de reducere a arieratelor, de realizare a investitiilor. Noi am asigurat Guvernului conditiile pentru a creste veniturile bugetare prin semnarea contractului colectiv de munca la nivel national, care prevede cresterea salariului minim brut pe tara de la 600 de lei, la 700 de lei pentru 2011", a adaugat Coraci.

Parlamentarii au adoptat luni, pe articole, textul Legii bugetului de stat pe 2011, admitand doua amendamente, dintre care unul de fond, plenul urmand sa inceapa marti dezbaterea bugetelor principalilor ordonatori de credite.

Prin proiectul de buget pentru 2011 veniturile bugetare sunt estimate la 179,223 miliarde lei, reprezentand 32,9% din PIB, in crestere cu 0,2 puncte procentuale fata de 2010, pe baza unei cresteri economice preconizate de 1,5% si a masurilor privind imbunatatirea colectarii.

Cheltuielile sunt estimate la 203,176 miliarde lei (37,3% din PIB), astfel incat deficitul se va plasa la 4,4% din Produsul Intern Brut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri