Franta si Germania blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, arata Ziarul Financiar. Amanarea aderarii la Schengen nu va avea o influenta directa asupra cetatenilor romani avand in vedere ca, din 2002, ei pot circula liber prin Uniunea Europeana. Dar semnalul transmis este unul foarte prost mai ales pentru investitorii straini.

Dupa primele 11 luni ale anului, vanzarile Dacia in Europa au crescut cu peste 10%, pana la 238.000 de masini. O cifra cu care surclaseaza marci mult mai mari. Money.ro scrie despre ce marci a batut masina romaneasca.

Bugetul ICCJ a fost suplimentat cu 10 milioane de lei, la recomandarea Opozitiei. Propunerea ca microintreprinderile sa poata opta pentru plata unui impozit de 3% din cifra de afaceri nu a fost agreata de coalitie, iar din 11.000 de amendamente ale Opozitiei a fost aprobat doar unul, potrivit Financiarul.

Citeste si:

DailyBusiness scrie despre cum va evolua economia mondiala si ce impact va avea asupra Romaniei.

Prospectul de listare la bursa a Fondului Proprietatea (FP), publicat ieri, a transat un subiect care a mai facut valuri pana acum in randul opiniei publice: salariile uriase ale celor din conducerea Fondului. Documentul a scos la vedere cat au castigat membrii Directoratului si cei ai Consiliului de Supraveghere in 2009, potrivit Adevarul.