Modernizarea bulevardelor din Bucuresti costa 3 mld. euro

Bucurestiul ar trebui sa investeasca circa trei miliarde de euro in urmatorii doi ani pentru a finaliza modernizarea tuturor bulevardelor, a declarat intr-o conferinta de presa, Mircea Raicu, viceprimar al Capitalei, scrie Mediafax.

"Bucurestiul ar trebui sa investeasca trei miliarde euro in urmatorii doi ani ca sa termine toate bulevardele. Cand vom reusi sa investim acesti bani in infrastructura rutiera vom sta cu 15% mai putin in trafic si vom inhala cu 20% mai putine noxe", a spus Raicu.

El a adaugat ca municipalitatea a finalizat 65% din proiectul-pilot pe care il desfasoara in centrul istoric si care cuprinde reabilitarea a 16 strazi.

Oficialul Primariei a adaugat ca lucrarile vor fi incheiate in vara anului viitor.

"Vor fi lucrari de amploare in Bucuresti, unde au inceput sau urmeaza sa inceapa constructia, in parteneriat public-privat, a sapte parcari subterane, care vor avea intre 300 si 2.500 de locuri fiecare", a spus Raicu.

El a adaugat ca in cursul anului viitor urmeaza sa se semneze parteneriate pentru constructia altor 11 parcari subterane.Tot anul viitor va incepe in zona Vacaresti si lucrarile de constructie la Arena Bucuresti, o sala multifunctionala cu 16.000 de locuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
E bun programul de relansare propus de PNL? Ce spun specialiștii din piață
Setari Cookie-uri