Desi exista o lege care impune autoritatilor locale, celor care colecteaza amenzi si chiar comerciantilor sa nu mai trimita la plimbare contribuabilii care vor sa plateaca cu cardul, anul trecut impozitele platite cu cardul, in loc sa creasca... au scazut. "In 2003, s-au facut 1.182 de plati cu cardul in contul taxelor si impozitelor, in timp ce anul trecut, cifra a scazut la 1059 de plati", a anuntat Petre Tulin, directorul Directie de Reglementare din BNR. Pe langa absenta aproape generalizata din casieriile de la taxe si impozite locale a aparatelor care citesc carduri, oficialii BNR considera ca cei de la consiliile locale au reusit sa-i puna pe fuga pana si pe cei care platisera impozitele cu cardul anul trecut prin cresterea birocratiei. "Masurile administrative foarte greoaie de la taxe si impozite au franat platile cu cardul. Este pacat ca acest mod de plata modern sa fie birocratizat printr-o serie de formalitati prevazute de autoritatile fiscale", apreciaza Tulin.

Din pacate, cei care cred ca platind impozitele cu cardul vor scapa de cozi ajung sa pierda mai mult timp decat daca ar veni cu banii de impozite in mana. Mare parte a directiilor de taxe locale ofera posibilitatea platirii impozitelor direct din conturile bancare. Insa, pana ca banii sa ajunga la consiliile locale, drumul este lung: coada la banca pentru deschiderea contului, coada la directia de taxe si impozite locale pentru depunerea cererii pentru activarea serviciului de plata electronica, o saptamana de asteptare pentru primirea unei parole, alimentarea contului din banca si abia intr-un final se poate plati si impozitul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri