Citeste ce informatii are astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Guvernul va incheia anul cu deficitul bugetar convenit cu Fondul Monetar International, de 6,8% din PIB, chiar daca deficitul pe primele 11 luni a fost doar de 5,2%, pentru ca sunt necesare cheltuieli suplimentare la sfarsit de an pentru plata arieratelor catre companii private, au spus surse oficiale. Aceasta inseamna cheltuieli de circa 1,6% din PIB in decembrie, adica 1,9 mld. euro, scrie Ziarul Financiar.

Din Adevarul aflam ca putin peste 300.000 de proprietari dintre cei peste opt milioane au incheiat asigurarea obligatorie a locuintelor, desi termenul-limita este 15 ianuarie 2011. Neasiguratii risca amenzi de pana la 500 de lei. Cei 1,25 milioane de romani care si-au asigurat individual locuintele sunt scutiti de incheierea politei obligatorii pana la expirarea celei facultative.

Contractele de munca la domiciliu pot fi o solutie pentru viitoarele mame care vor sa primeasca o indemnizatie mai mare, dar vor fi obligate, din 2011, sa se intoarca la munca mai devreme, dupa ce au stat cu copilul un an, informeaza Evenimentul zilei.

“Cumparaturile la coltul blocului, noua miza in retailul autohton”, titreaza Capital. Aproximativ 215 magazine de proximitate afiliate unor lanturi de retail au fost deschise in 2010. Pana la finele anului, numarul lor va creste la 230 de unitati, cu vanzari care cumuleaza peste cinci milioane de euro lunar.

Money.ro scrie ca girma Hein Romania SA, detinuta de familia Patriciu, a hotarat sa vanda o suprafata de teren din Ploesti retailerului Lidl Romania. Tranzactia a fost decisa la data de 24 noiembrie si vizeaza un teren de 5.290 de metri patrat, teren din intavilanul Ploiestiului, in zona Garii de Vest. Cele doua parti semnasera un antecontract in acest sens inca din primavara acestui an.

Anul 2010 a adus schimbari in serie la conducerea multor din marile companii locale, existand zeci de noi numiri de directori generali in industrii ca IT&C, real estate, retail, energie, dar si pe piata bursiera, arata o analiza a Dailybusiness.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri