Guvernul va incheia anul cu deficitul bugetar convenit cu Fondul Monetar International, de 6,8% din PIB, chiar daca deficitul pe primele 11 luni a fost doar de 5,2%, pentru ca sunt necesare cheltuieli suplimentare la sfarsit de an pentru plata arieratelor catre companii private, au spus surse oficiale. Aceasta inseamna cheltuieli de circa 1,6% din PIB in decembrie, adica 1,9 mld. euro, scrie Ziarul Financiar.

Din Adevarul aflam ca putin peste 300.000 de proprietari dintre cei peste opt milioane au incheiat asigurarea obligatorie a locuintelor, desi termenul-limita este 15 ianuarie 2011. Neasiguratii risca amenzi de pana la 500 de lei. Cei 1,25 milioane de romani care si-au asigurat individual locuintele sunt scutiti de incheierea politei obligatorii pana la expirarea celei facultative.

Contractele de munca la domiciliu pot fi o solutie pentru viitoarele mame care vor sa primeasca o indemnizatie mai mare, dar vor fi obligate, din 2011, sa se intoarca la munca mai devreme, dupa ce au stat cu copilul un an, informeaza Evenimentul zilei.

“Cumparaturile la coltul blocului, noua miza in retailul autohton”, titreaza Capital. Aproximativ 215 magazine de proximitate afiliate unor lanturi de retail au fost deschise in 2010. Pana la finele anului, numarul lor va creste la 230 de unitati, cu vanzari care cumuleaza peste cinci milioane de euro lunar.

Citeste si:

Money.ro scrie ca girma Hein Romania SA, detinuta de familia Patriciu, a hotarat sa vanda o suprafata de teren din Ploesti retailerului Lidl Romania. Tranzactia a fost decisa la data de 24 noiembrie si vizeaza un teren de 5.290 de metri patrat, teren din intavilanul Ploiestiului, in zona Garii de Vest. Cele doua parti semnasera un antecontract in acest sens inca din primavara acestui an.

Anul 2010 a adus schimbari in serie la conducerea multor din marile companii locale, existand zeci de noi numiri de directori generali in industrii ca IT&C, real estate, retail, energie, dar si pe piata bursiera, arata o analiza a Dailybusiness.ro.