Costuri standard pentru autostrazi. Vezi cat ne va costa un kilometru

Guvernul a stabilit 12 standarde de cost in domeniul transporturilor, precum costuri cuprinse intre 3,8 si 5,9 milioane euro pentru un kilometru de autostrada, fara lucrari de arta si conexe, astfel de standarde urmand sa fie introduse si in infrastructura naval-maritima si aeriana.

Potrivit ministrului Transportului, Anca Boagiu, un kilometru de autostrada va costa pana la 3,802 milioane euro in zona de ses, 4,98 milioane euro in zona de deal si 5,922 milioane euro in zona de munte, informeaza Mediafax.

Boagiu a precizat ca standardele de cost nu includ lucrarile de arta si cele conexe, precum poduri, pasaje, viaducte, podete, lucrari de consolidare fundatii sau tuneluri, pentru acestea fiind in pregatire alte limite.

Constructia unui kilometru de drum national va avea un cost standard de 1,72 milioane euro/km, iar costul reabilitarii unui kilometru de drum national, clasa tehnica III, a fost stabilit la 746.700 euro.

Costul reabilitarii unui kilometru de cale ferata, pe coridoare pan-europene, este de 2,182 milioane euro, iar cel de reparatii capitale la calea ferata este de 1,19 milioane euro/km.

Pentru o pista de aterizare cu decolare si aterizare va fi utilizat un standard de cost intre 391.071 euro/100 m si 557.500 euro/100 m.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri