Modelul declaratiei unice privind plata contributiilor la stat a fost publicat in Monitorul Oficial

Persoanele fizice si firmele vor plati contributiile si impozitele la bugetul de stat prin completarea unui singur formular, care va fi transmis prin intermediul internetului sau depus pe suport de hartie, prezentat intr-o hotarare de guvern publicata in Monitorul Oficial in 31 decembrie.

Actul normativ, aprobat de Guvern in 28 decembrie, contine informatiile necesare privind modelul declaratiei unice si modalitatea de depunere a formularului, scrie Mediafax.

Prima declaratie unica este valabila pentru obligatiile aferente lunii ianuarie si va fi depusa pana la data de 25 februarie inclusiv.

Formularul de plata a contributiilor sociale si impozitului pe venit va putea fi completat pe suport de hartie pana la 1 iulie 2011, data dupa care va fi depus lunar doar prin mijloace electronice.

Astfel, firmele vor completa o declaratie unica pentru contributiile sociale si impozitul pe venit, care va fi depusa la ANAF, iar Ministerul Finantelor va trimite ulterior datele la casele de sanatate, somaj si pensii.

Pana in momentul introducerii acestei facilitati, firmele erau obligate sa completeze cinci formulare pentru achitarea impozitelor, dintre care doua la ANAF si trei pentru asigurari de sanatate, somaj si pensii.

Persoanele fizice completau pana acum, in anumite situatii, formulare privind impozitul pe venit, contributiile pentru asigurari de sanatate si pensii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cîţu: Încasările bugetare în luna mai nu vor arăta foarte bine
Setari Cookie-uri