Citeste care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Portalul Money.ro a realizat harta locurilor in care specialistii romani se pot angaja pentru sume de peste 5.000 de euro in Europa in luna ianuarie. De exemplu, medicii radiologi sunt platiti cu 9.500 de euro pe luna in Norvegia, managerii de vanzari sunt remunerati cu 7.500 de euro in Irlanda sau in Germania si vicepresedinte al unei companii de software in Irlanda, platit cu 10.000 de euro pe luna.

Evenimentul Zilei
scrie despre ce ii asteapta pe romani in acest an, 2011 anuntandu-se a fi cu la fel de multe incertitudini ca si 2010. De exemplu, cei 50.000 de bugetari care ar fi trebuit sa paraseasca sistemul pana la sfarsitul lui decembrie 2010 ar urma sa-si piarda posturile in cursul acestui an. Acestora li se vor adauga, spun autoritatile, alti 15.000 de angajati, trecuti de la bun inceput pe calendarul restructurarilor din 2011.

George Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, a vandut la finalul lui 2010 un teren de circa 20.000 de metri patrati din Pipera companiei de dezvoltare imobiliara Portland Trust, fondata de britanicul Robert Neale, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri din Bucuresti. Valoarea tranzactiei ar putea depasi 10 milioane de euro, informeaza Ziarul Financiar.

Datoriile acumulate de echipele de fotbal din Liga 1 erau de aproximativ 100 de milioane de euro in 2009, numai cele ale Steaua, Dinamo si Rapid fiind de circa de 60 de milioane de euro, scrie Financiarul.

Firma cu cea mai mare cifra de afaceri si cel mai mare profit in 2009, American European Marketing&Enterprises SA, lipsita de activitate, sediu si angajati si anchetata de Fisc, este, in continuare printre cei 3.000 de mari contribuabili la buget, desi nu a platit impozite pana acum, scrie Capital.

„Nu va grabiti sa spuneti ca Romania iese din recesiune in 2011. Nici Europa n-a iesit inca!”,a afirmat Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, pentru DailyBusiness.ro. El spera ca in 2011 mediul de afaceri sa fie mai stabil si sugereaza guvernului Boc "ceva mai multa planificare pe termen lung". Konieczny este vicepresedinte al Franklin Templeton, compania care administreaza portofoliul Fondului Proprietatea, cu o valoare de peste 3 miliarde de euro, adica una dintre cele mai mari averi din Romania.

Sistemul national prin care romanii pot sa-si achite online taxele si impozitele va functiona in proportie de 50-60% in iulie-august, desi autoritatile au anuntat ca www.ghiseul.ro poate fi accesat din ianuarie, relateaza Gandul.

Adevarul prezinta topul celor mai vizionate meciuri de fotbal din 2010, pe primele locuri aflandu-se finala Campionatului Mondial din Africa de Sud dintre Olanda si Spania, meciul Romania - Franta si partidele Stelei cu Napoli si Liverpool. Meciul dintre Olanda si Spania a fost difuzat de TVR 1 si a avut o audienta medie de 2.036.000 pe minut, la nivel urban.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri