"Masurile pe care le-am intreprins pe tot parcursul anului trecut in vederea sprijinirii mediului de afaceri, precum si intensificarea actiunilor de executare silita si a actiunilor de control si inspectie fiscala au condus, asa cum arata si cifrele, la o crestere a eficientei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", a declarat intr-un comunicat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Potrivit ANAF, totalul incasarilor colectate in 2009 au fost de 133,7 miliarde de lei.

In luna decembrie, Fiscul a colectat venituri de 13,5 miliarde de lei, cu 25,64% mai mult decat incasarile din perioada similara din 2009.

Din total, TVA a avut o contributie importanta, de aproape 4 miliarde de lei.

Citeste si:

ANAF nu prezinta incasarile obtinute in decembrie din impozitul pe profit si impozitul pe venit si salarii, ci doar modificarea procentuala si nominala fata de perioada anterioara si fata de program.

In ultima luna a anului trecut, accizele au adus la buget venituri de 1,5 miliarde de lei, in timp ce restul veniturilor au contribuit cu 2,01 miliarde de lei.

Incasarile la bugetele de asigurari sociale, bugetul asigurarilor sociale de stat au fost de 2,84 miliarde de lei, in urcare cu 11,85% fata de suma colectata in perioada similara a anului precedent. Bugetul asigurarilor de somaj a fost alimentat cu 111 milioane de lei, cu 3,31% mai mult fata de luna decembrie 2009.

Potrivit datelor preliminare ale Ministerului Finantelor, deficitul bugetar a fost de 6,6% din PIB anul trecut, sub limita convenita cu Fondul Monetar International, de 6,8% din PIB.