Capital realizeaza un top 10 cu cele mai mari venituri din cedarea folosintei bunurilor incasate de o persoana fizica din Bucuresti, declarate in 2010 pentru anul precedent.

Daca anul trecut principalul obiect de activitate al firmelor de leasing a fost revanzarea miilor de autoturisme recuperate de la clientii rau‑platnici, incepand cu 2011, angajatii acestor companii vor reincepe sa faca ceea ce le place cu adevarat: sa dea finantari. Money.ro scrie despre reinvierea leasingului.

Ziarul Financiar anunta printr-un articol publicat astazi clientii cu credite in derulare care nu vor sa li se aplice prevederile Ordonantei 50/2010, prin care se transparentizeaza costul finantarii, ca mai au 53 de zile in care pot notifica bancii ca denunta actele aditionale.
Sunt asteptate cresteri ale preturilor administrate, ale energiei, combustibililor, alimentelor si majorarea accizelor. Relaxarea politicii monetare si, implicit, sustinerea creditarii in lei sunt anticipate pentru a doua parte a anului, dar dobanda ar putea scadea doar pana la 5,75%, dupa cum arata Financiarul.

Citeste si:

Urmeaza inca un an slab pentru sistemul bancar, dar creste concurenta, potrivit DailyBusiness.ro. Evolutia de anul viitor a sistemului bancar va semana foarte bine cu cea din 2010: profitabilitatea ar putea ramane la fel de slaba, iar cresterea pe credite anemica.

Din Adevarul aflam ca ArcelorMittal ar fi mutat productia de la Galati intr-un alt stat din Uniunea Europeana daca nu obtinea electricitate la un pret competitiv, sustine fostul director general al Hidroelectrica, Mihai David. Hidroelectrica va cumpara o parte din energie de la centrala pe care o construieste Petrom, fiind primul client al acesteia.