Guvernul a aprobat un proiect de 371,4 milioane de lei pentru modernizarea drumului national 1, cu scopul cresterii sigurantei in trafic in localitati si in "punctele negre", a anuntat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.
Din totalul sumei, 103,5 milioane lei reprezinta finantare europeana, restul banilor fiind asigurati de la bugetul de stat.
Astfel, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investitiei, urmand ca lucrarile sa dureze doi ani, informeaza Mediafax.

Lucrarile de modernizare vor avea loc in judetele Ilfov, Prahova, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj si Bihor si vor viza montarea separatoarelor de sens, amenajarea de sensuri giratorii, intoarceri in "U", de trotuare, treceri de pietoni si statii de autobuz.

Auditul de Siguranta Circulatiei realizat in 2005 de Compania Nationala de Drumuri Nationale din Romania (CNANR) pentru intervalul 2000-2004 a aratat ca pe DN 1 s-au inregistrat 445 de accidente soldate cu 193 de morti, 375 de raniti si importante pagube materiale.

In cadrul auditului s-au identificat 65 locatii, dintre care Politia Rutiera si CNADNR au selectat 34 pentru aplicarea masurilor de imbunatatire a sigurantei circulatiei.

DN 1 incepe in Bucuresti si se termina in localitatea Bors (km 643+271), la frontiera Romaniei cu Ungaria. Proiectul nu se refera la sectorul de drum dintre Brasov si Sibiu, in lungime de 122,5 kilometri, deja modernizat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri