Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Romania incepe anul cu un munte de bani, dar companiile tot taie joburi si afaceri, titreaza jurnalistii de la Gandul. Statul incepe noul an pe un munte de bani, cu 900 milioane de euro de la FMI si alte 2,5 miliarde de euro ce vor veni de la UE si Banca Mondiala, in timp ce in eco­nomia reala companiile private conti­nua sa concedieze personal, sa inchida afaceri sau sa intre in insolventa.

Coalitia de guvernare discuta primele detalii ale noului acord cu FMI. Discutiile au loc la Palatul Victoria. Negocierile cu oficialii Fondului Monetar International ar urma sa inceapa pe 25 ianuarie si sa fie finalizate in urmatoarele 2-3 luni, relateaza DailyBusiness.ro.

Trunchiata substantial in Camera deputatilor, OUG 50 a ramas insa si cu un beneficiu substantial pentru cei cu credite in derulare: eliminarea comisionului de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda variabila, scrie, la randul sau, Money.ro. Rambursarea anticipata partiala a creditului aduce economii mari celor care isi permit sa puna ceva bani deoparte pentru aceasta operatiune, mai ales in cazul creditelor cu dobanda variabila, unde nu se plateste nici un comision.

Guvernul a ratat singura tinta din negocierile cu FMI care ar fi relansat economia: plata datoriilor catre firme, titreaza Financiarul. Singura conditie asumata de guvern in discutiile cu FMI care ar fi putut im­pulsiona revenirea economiei dupa doi ani de recesiune, respectiv plata arieratelor catre mediul privat, nu a fost indeplinita de autoritati nici de aceasta data, desi reprezentantii Ministerului de Finante spuneau recent ca s-au platit dato­riile in limitele agreate cu Fondul.

In 2010 companiile au atras sume record prin intermediul Bursei, de peste 550 milioane de lei (130 milioane de euro), mai mult chiar decat in anii de boom ai pietei, 2007 si 2008, insa deosebirea a fost ca de aceasta data sumele pompate in companii de actionari nu s-au adresat proiectelor de dezvoltare, ci au avut ca scop in special mentinerea in viata a afacerilor, scrie Ziarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri