Restructurarea ANAF ar putea duce si la o reducere a numarului de personal angajat in aceasta institutie, sustine Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice.

"Nu excludem ca in urma acestui proces de restructurare sa fie si o reducere a numarului de personal. Nu putem sa ne gandim de la centru cate administratii financiare pot sa ramana", a declarat Gheorghe Ialomitianu in cadrul unei conferinte de preza.

Vicepresedintele ANAF, Mihai Gogancea, a precizat ca unele dintre persoanele care risca sa ramana fara loc de munca in urma procesului de restructurare o sa fie mutate la alte directii ale ANAF.

Citeste si:

Restructurarea la nivelul sectorului fiscal va duce la disparitia a peste 30% dintre cele 424 de administratii financiare existente in teritoriu, declara la finalul anului trecut Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

ANAF are 1.002 angajati (aparat propriu), iar la Garda Financiara si ANV sunt 1.396, respectiv 3.812 de angajati. In directiile finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti sunt 23.376 de angajati.