Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea (foto), a semnat luni la Braila trei proiecte de dezvoltare prin Programul Operational Regional (POR), in valoare totala de 51 de milioane de lei, scrie Mediafax.

Cele trei contracte de finantare fac parte dintr-un total de noua proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Braila. Obiectivul general al PIDU Braila, care are o alocare de 18,06 milioane de euro, este de a creste calitatea vietii si de a crea noi locuri de munca prin reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane.

Proiectul denumit "Modernizarea si reabilitarea Caii Calarasilor din Municipiul Braila, pe Tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Independentei" are o valoare totala de 37,3 milioane lei, din care 29,1 milioane lei finantare nerambursabila. Prin acesta se vor reabilita si moderniza caile de rulare pentru tramvaie si peroanele pentru calatori, se va reabilita reteaua de alimentare cu apa si de canalizare si se vor crea locuri de parcare, potrivit unui comunicat al ministerului.

Astfel, se urmareste cresterea numarului de locuitori care folosesc transportul urban, de la 64.000 la 66.000, reducerea cu 15% a timpului de calatorie in oras si cresterea cu 3% a ritmului anual real al numarului total de pasageri.

Cel de-al doilea proiect, "Modernizarea si reabilitarea Caii Galati din Municipiul Braila, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Strada Mircea Malaeru colt cu str. Costache Negruzzi", cu o valoare totala de 10,2 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 8 milioane lei. Proiectul presupune reabilitarea si modernizarea sistemului rutier care asigura legatura intre cartierul Brailita si drumul national 2B, reabilitarea si modernizarea caii de rulare a tramvaiului in zona Calea Galati, reabilitarea si modernizarea pasajelor superioare auto si tramvai, reabilitarea si modernizarea retelelor de alimentare cu apa si de canalizare a apelor uzate in zona strazii Calea Galati.

Proiectul "Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in municipiul Braila" are o valoare totala de 3,5 milioane lei, din care 2,78 milioane lei valoarea finantarii nerambursabile. Acesta vizeaza implementarea unui sistem de supraveghere care urmareste cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Municipiul Braila, cu precadere in zonele identificate ca avand un potential infractional ridicat, prevenirea fenomenelor infractionale prin monitorizare video si interventie rapida in cazul comiterii unor ilegalitati, precum si proiectarea si implementarea unui sistem capabil sa realizeze supravegherea video si monitorizarea zonei de actiune urbana.

Totodata, Udrea a inaugurat la Braila Scoala Generala cu clasele I-VIII nr. 18 "Mihu Dragomir", reabilitata prin POR, dupa o investitie de 4,2 milioane lei, din care 3 milioane lei finantare nerambursabila.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri