Premierul s-a intalnit, la Guvern, cu Philippe Le Houerou, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru regiunea Europa si Asia Centrala, la discutii participand si ministrii Agriculturii, Finantelor, Educatiei si Transporturilor.

Executivul informeaza, intr-un comunicat, ca ministrii Agriculturii, Finantelor, Educatiei si Transporturilor au prezentat, in cadrul intalnirii, prioritatile si planul de actiune pentru restructurarea ministerelor de resort si ca Banca Mondiala va asigura expertiza pentru aplicarea actiunilor de reforma si de imbunatatire a activitatii ministerelor.

"In cadrul intalnirii nu s-a discutat despre un nou acord de imprumut intre Guvern si aceasta institutie financiara internationala. Guvernul va continua parteneriatul cu Banca Mondiala pentru aplicarea masurilor de reforma si de imbunatatire a activitatii ministerelor. In acest sens, Banca Mondiala va furniza, in continuare, asistenta tehnica pentru derularea reformelor structurale incepute", transmite Executivul.

Citeste si:

Surse guvernamentale au declarat anterior ca reprezentantii Guvernului si cei ai Bancii Mondiale au convenit, marti, sa inceapa aplicarea planului de actiuni elaborat in urma recomandarilor institutiei financiare si care urmareste, in principal, simplificarea mediului de afaceri si reducerea birocratiei.

Planul va fi derulat de un grup de lucru, ai carui membri vor avea asistenta tehnica a Bancii Mondiale, inclusiv cu experti straini. Grupul de lucru va monitoriza si viitoarele proiecte de investitii finantate de Banca Mondiala in Romania, au aratat sursele.