Documentele vor fi redactate de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, impreuna cu reprezentantii Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, Curtii de Conturi si Autoritatii de Plati din Ministerul Finantelor, si aprobate saptamana viitoare de Guvern in prima lectura, dupa care vor fi initiate consultari cu expertii Comisiei Europene, informeaza Mediafax.

"Documentele standard vor include elemente fixe de licitatie pentru toate autoritatile, tinand insa cont si de specificul fiecarui domeniu", a spus Boc, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului.

Premierul a sustinut ca in prezent exista contracte semnate pentru fonduri UE in valoare totala de zece miliarde euro si ca este nevoie de simplificarea procedurilor de licitatie.

Citeste si:

El a aratat ca Romania a atras pana in prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezinta insa prefinantari acordate la semnarea contractelor.

Documentele standard pentru licitatii ar urma sa obtina avizul final al Guvernului pana in luna februarie.

Seful Guvernului a solicitat si Ministerului Agriculturii sa elaboreze, pana la 15 februarie, astfel de documente standard pentru licitatiile aferente proiectelor UE.