Procedurile de licitatie pentru contracte finantate din fonduri UE in transporturi, energie, mediu si dezvoltare regionala vor fi derulate pe baza unor documente standard, care urmeaza sa fie elaborate in consultare cu expertii Comisiei Europene, a anuntat premierul Emil Boc.
Documentele vor fi redactate de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, impreuna cu reprezentantii Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, Curtii de Conturi si Autoritatii de Plati din Ministerul Finantelor, si aprobate saptamana viitoare de Guvern in prima lectura, dupa care vor fi initiate consultari cu expertii Comisiei Europene, informeaza Mediafax.

"Documentele standard vor include elemente fixe de licitatie pentru toate autoritatile, tinand insa cont si de specificul fiecarui domeniu", a spus Boc, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului.

Premierul a sustinut ca in prezent exista contracte semnate pentru fonduri UE in valoare totala de zece miliarde euro si ca este nevoie de simplificarea procedurilor de licitatie.

El a aratat ca Romania a atras pana in prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezinta insa prefinantari acordate la semnarea contractelor.

Documentele standard pentru licitatii ar urma sa obtina avizul final al Guvernului pana in luna februarie.

Seful Guvernului a solicitat si Ministerului Agriculturii sa elaboreze, pana la 15 februarie, astfel de documente standard pentru licitatiile aferente proiectelor UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri