Politicienii trebuie sa se schimbe si sa angajeze experti in economie, astfel incat sa cunoasca aritmetica financiara si sa promita mai putin, atat cat poate sa duca economia, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Politicienii vor trebui sa-si ia in apropiere experti financiari. Am glumit odata, nu vreau sa glumesc la inceput de an. Trebuie sa cunoasca putin din aritmetica financiara si sa promita cat poate sa duca economia. Dansii sunt in fata cu electoratul si aceasta doreste, uneori trebuie sa ii promiti, dar atentie mare! Am trait clipe dramatice in acesti 20 de ani, cred ca si dansii au invatat foarte mult", a declarat seful bancii centrale, la TVR1, informeaza Mediafax.

El a spus ca a da este relativ usor, ca atunci cand nu se mai poate da este greu, iar cand se incearca sa se ia inapoi este dramatic.

Isarescu reierat ca BNR este total neutra din punct de vedere politic, insa este in favoarea unui minim de stabilitate politica.

Guvernatorul BNR a afirmat si anul trecut ca partidele trebuie sa isi ia consilieri juridici, un consilier financiar sau cel putin un consilier de aritmetica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: România și toate țările din regiune intră în recesiune
Setari Cookie-uri