"Afacerea deceniului pe Bursa: investitorii au pariat peste 600 mil. euro pe Fondul Proprietatea", scrie Ziarul Financiar. "Cei care au cumparat actiuni in ultimii trei ani de pe piata gri asteapta sa le vanda dupa listare".

Money.ro a facut un calcul pentru a afla cat ar pierde companiile petroliere daca n-ar mai alimenta nimeni masina o zi. Rezultatul? "Un boicot total de o zi asupra celor trei companii care fac jocurile pe piata autohtona a carburantilor (Petrom, Rompetrol si Lukoil - n. red.) le-ar produse acestora o gaura de 22,29 de milioane de euro".

"Bursa de Valori a terminat anul 2010 pe plus, in ciuda stagnarii cotatiilor din a doua parte a anului. Sperantele pentru 2011 depind foarte mult de evolutia economiei", titreaza Capital.ro, intr-o analiza despre evolutia BVB anul acesta.

Ziarul Bursa scrie despre un roman care a pus bancile pe jar. "El a creat un dispozitiv prin care arata ca fraudarea cardurilor este o joaca de copil".

"Ce se va intampla cu creditarea anul acesta?" se intreaba Curierul National, intr-o analiza ce reuneste opiniile mai multor specialisti in domeniu.

Citeste si:

Potrivit editiei de astazi a ziarului Adevarul, "Romania are resurse ascunse de gaze. Tara noastra poate redeveni unul dintre principalii producatori de gaze ai Europei, daca se vor adeveri estimarile privind potentialul resurselor neconventionale".

Evenimentul Zilei: "Produsele din Bulgaria le iau ochii romanilor. Produsele agroalimentare fabricate la sud de Dunare au mare cautare in supermarketurile de la noi. Principalul avantaj al acestora este pretul".

Jurnalul National scrie ca "incepe marea privatizare de 10 miliarde de euro". Potrivit unui document obtinut de Mediafax, Ministerul Economiei vrea un nou mandat din partea Executivului pentru a initia privatizarea de actiuni minoritare la companiile din subordine, estimand ca numai sistemul energetic national va avea nevoie de investitii de 10 miliarde de euro.

"Festivalul anual de shopping la Dubai - 450 de romani isi iau bilet" ne informeaza Gandul, intr-un articol despre destinatia de top pentru impatimitii cumparaturilor in sezonul de reduceri de preturi.

Romania libera scrie despre Doug Richard, antreprenor si fondator al School for Startups. "Mie imi place sa muncesc", declara intreprinzatorul californian cu o experienta de 20 de ani in dezvoltarea managementului companiilor de tehnologie si software.