Proiectul de lege privind modificare Codului muncii pe care Ministerul Muncii l-a supus dezbaterii publice in decembrie 2010 prevedea ca salariul primit de persoana angajata temproar nu poate fi inferior celui pe care il primeste angajatul societatii care presteaza aceeasi munca sau una similara.

Ultima varianta a proiectului de modificare a Codului muncii prevede ca "salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata".

Proiectul Codului muncii aflat in dezbatere publica prevede noi modalitati de angajare, pe langa contractul individual de munca pe durata nedeterminata si cel pe durata determinata, variante prezente in actuala legislatie romaneasca.

Citeste si:

Astfel, printre modalitatile de angajare propuse sunt munca temporara, contractul de munca fractionata (cu norma partiala), munca la domiciliu si contractul de ucenicie.

Prima dintre aceste modalitati permite angajatorilor ca, pentru lucrari cu caracter temporar, sa recurga la serviciile unui agent, in cazul inlocuirii unui salariat cu contract individual de munca suspendat sau in cazul prestarii unor activitati sezoniere.

Perioada de munca temporara nu poate fi mai mare de 12 luni, insa, in anumite conditii, poate fi prelungita, o singura data, pentru o perioada care, adaugata termenului initial, sa nu depaseasca 18 luni.