Salariatul angajat temporar ar putea primi bani mai putini decat un angajat care presteaza aceeasi munca, dar nu va putea avea un venit mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata, potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Codului muncii, relateaza Mediafax.
Proiectul de lege privind modificare Codului muncii pe care Ministerul Muncii l-a supus dezbaterii publice in decembrie 2010 prevedea ca salariul primit de persoana angajata temproar nu poate fi inferior celui pe care il primeste angajatul societatii care presteaza aceeasi munca sau una similara.

Ultima varianta a proiectului de modificare a Codului muncii prevede ca "salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata".

Proiectul Codului muncii aflat in dezbatere publica prevede noi modalitati de angajare, pe langa contractul individual de munca pe durata nedeterminata si cel pe durata determinata, variante prezente in actuala legislatie romaneasca.

Astfel, printre modalitatile de angajare propuse sunt munca temporara, contractul de munca fractionata (cu norma partiala), munca la domiciliu si contractul de ucenicie.

Prima dintre aceste modalitati permite angajatorilor ca, pentru lucrari cu caracter temporar, sa recurga la serviciile unui agent, in cazul inlocuirii unui salariat cu contract individual de munca suspendat sau in cazul prestarii unor activitati sezoniere.

Perioada de munca temporara nu poate fi mai mare de 12 luni, insa, in anumite conditii, poate fi prelungita, o singura data, pentru o perioada care, adaugata termenului initial, sa nu depaseasca 18 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri