Ministerul Muncii are deja noi propuneri la proiectul de act normativ privind modificarea Codului muncii aflat in dezbatere publica din decembrie 2010.

Printre noile propuneri pe care Ministerul Muncii le aduce proiectului de modificare a Codului muncii este si cea referitoare la sarcina probei in conflictele de munca.

Astfel, in ultima varianta a proiectului de modificare a Codului muncii se arata ca sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului.

Citeste si:

In proiectul de lege privind modificarea Codului muncii aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) este prevazut ca sarcina probei in conflictele de munca va reveni reclamantului, si nu angajatorului, fiind astfel propusa abrogarea articolului 287 din actualul Cod al muncii.

Actualul Cod al muncii prevede, la articolul 287, ca sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare. Ministerul Muncii a renuntat la abrogarea articolului 287.