Membrii Guvernului au discutat ordonanta privind obligativitatea anvelopelor de iarna, iar premierul Boc a intrebat, urmarit atent de ministri interesati de masinile personale, daca pneurile all season respecta noile norme, Boagiu spunand ca acestea pot fi folosite in continuare.
Proiectul de ordonanta initiat de Ministerul Transporturilor privind obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna pentru sezonul rece a fost discutat de Guvern in prima lectura.

Surse participante la discutii au declarat, potrivit Mediafax, ca atat premierul Emil Boc, cat si ceilalti membri ai Cabinetului au dorit sa stie de la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, daca anvelopele all season sunt suficiente pentru a respecta noua legislatie propusa de catre minister.

"Ministrul Boagiu a prezentat prevederile ordonantei, in care au fost incluse mai multe tipuri de anvelope obligatorii pentru iarna, iar premierul, urmarit atent de mai multi ministri care se afla in aceasta situatie, a intrebat daca este suficient sa echipeze automobilul cu anvelope all season. Ministrul a raspuns ca acest tip de anvelope va fi suficient pentru sezonul rece, reiesind ca, intr-un astfel de caz, nu mai este necesara echiparea cu anvelope exclusiv de iarna", au aratat sursele citate.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a lansat in dezbatere publica un nou proiect de ordonanta care prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna in sezonul rece si estimeaza ca statul va incasa TVA de 445 milioane euro din vanzarile de cauciucuri.

Conform proiectului, conducatorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna in sezonul rece vor fi penalizati cu 9 pana la 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri