Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a declarat ca Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, transmite Mediafax.

"Este cea mai mare provocare pentru Romania in perioada urmatoare. Noi putem sa inchidem pravalia si sa ne facem bagajele daca nu reusim sa absorbim mai multe fonduri. Suntem, din pacate, si trebuie sa spunem pe sleau, ultimii din Europa in ceea ce priveste absorbtia reala a fondurilor europene", a spus Borbely.

Acesta a afirmat ca la ministerul pe care il conduce situatia este mai buna decat in alte domenii, deoarece fondurile cheltuite in acest sector sunt mai mari.

"Ministerul Mediului sta mai bine pentru ca suntem printre primele trei ministere in ceea ce priveste absorbtia, dar nu ne incalzeste acest fapt. Nu ne incalzeste nici faptul ca noi am putea spune ca noi doar gestionam aceste proiecte mari, pentru ca responsabilitatea licitatiei, cheltuirea banului cade in sarcina administratiei locale. Asta nu inseamna ca nu ne implicam", a afirmat Borbely.