Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a imbunatatit proiectia de crestere economica a Romaniei pentru acest an, de la 0,9%, cat a indicat in octombrie 2010, la 1,1%, si a revizuit de la 2% la 1,9% estimarea de scadere a Produsului Intern Brut (PIB) pentru anul trecut.
"Perspectivele economice s-au imbunatatit usor in ultimele luni in Bulgaria si Romania. In Bulgaria au aparut semne ale revenirii, precum cresterea exporturilor, un sezon turistic bun si perspectivele unor performante puternice in agricultura. In Romania, guvernul a reusit sa mentina pe traseu programul Fondului Monetar International prin implementarea unor masuri dure de austeritate, care vor ajuta la mentinerea sub control a costurilor bugetare. Cu toate acestea, economia romaneasca a scazut din nou anul trecut, cu 2%, iar orice revenire va fi probabil modesta anul acesta", se arata intr-un raport al BERD.

Pentru statele din sud-estul Europei, BERD proiecteaza un avans economic de 1,9%. In aceasta regiune sunt incluse Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania si Bosnia-Hertegovina. Institutia financiara internationala apreciaza ca anul trecut PIB a scazut cu 0,4%. Estimarile din octombrie indicau o crestere de 1,6% pentru acest an, si o scadere de 0,6% in 2010.

Banca a modificat, de asemenea, de la 4,1% la 4,2% prognoza de crestere economica din acest an pentru statele in care este prezenta.

Banca avertizeaza, insa, ca riscurile cu implicatii negative la adresa evolutiei economice din regiune s-au amplificat. Estimarea pentru anul trecut nu a fost schimbata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri