Bugetul pe 2011 al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) prevede un fond de investitii de 6,02 miliarde lei, in usoara crestere fata de valoarea stabilita la inceputul anului trecut pentru 2010, de 5,98 miliarde de lei, potrivit Mediafax.
Din totalul bugetului alocat pentru investitii, 1,79 miliarde lei sunt plati din intrari de credite externe contractate de stat sau cu garantia statului preluate de Ministerul Finantelor incepand cu 1 ianuarie 2009, 1,64 miliarde lei reprezinta contributia Guvernului la intrarile de credite externe contractate de stat, iar 1,02 miliarde lei provin din Fondul National de Dezvoltare pentru Investitii.

Totodata, CNADNR va avea la dipozitie 1,03 miliarde lei pentru plati din proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern pentru aprobarea bugetului CNADNR, elaborat de MTI.

Compania va avea 270,73 milioane lei pentru plati din fonduri externe nerambursabile, 25 milioane lei pentru platile din cofinantare fonduri nerambursabile (cheltuieli neeligibile ISPA, programe PHARE, dar si alte programe), va rambursa 82,95 milioane lei la creditele externe, va plati dobanzi si comisioane de 60,84 milioane lei.

Veniturile si cheltuielile ar urma sa scada in 2011 cu 1,8%, de la 1,62 miliarde lei la 1,59 miliarde lei.

CNADNR ar urma sa realizeze venituri proprii de 964,73 milioane de lei (in crestere cu 3,2% fata de 2010, de la 934,38 milioane de lei).

Totodata, alocatia bugetara ar urma sa scada cu 11,5%, de la 4,43 miliarde de lei la 3,92 miliarde lei.

Compania va obtine 2,38 miliarde de lei din alte surse de finantare, printre care 1,79 miliarde lei din credite externe contractate de stat sau cu garantia acestuia pentru cheltuieli aferente programelor cu finantare rambursabila, 278,56 milioane de lei din imprumuturi contractate pentru activitatea de exploatare si 270,73 milioane de lei din fonduri externe nerambursabile.

In vederea restituirii creditelor contractate in nume propriu si plati efecte comerciale, Compania de Drumuri va cheltui 500,2 milioane lei, de doua ori si jumatate mai mult decat anul trecut.

Fondul de salarii va ramane nemodificat, la 157,59 milioane de lei, la fel si numarul mediu de salariati (6.416 angajati). Castigul mediu lunar pe angajat va fi de 2.046 lei, similar cu cel de anul trecut.

Totodata, proiectul mai prevede plati restante de 845 milioane lei, precum si creante de 75,85 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri