Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Un roman cucereste Estul pentru IBM, titreaza Ziarul Financiarul. Mihai Tudor, 50 de ani, care a fost numit la inceputul acestui an director general pentru Europa de Sud-Est al gigantului IT american IBM, va coordona un business de sute de milioane de euro pe an si cateva mii de angajati, din Romania, Slovenia, Croatia, Bulgaria si Serbia.

Cum se "dau" romanii cu mobilul pe reteaua sociala, scrie DailyBusiness.ro. Cei mai multi utilizatori romani folosesc telefoane mobile de generatii mai vechi (non smartphone-uri) pentru a accesa retelele sociale, cea mai accesata retea de pe mobile fiind Facebook, urmata de Twitter, au spus principalii operatori mobili de pe piata locala, Orange si Vodafone.

HotNews.ro intreaba Cat de indreptatit este protestul de la "Dacia"? Pe langa salarii, compania acorda 8 sporuri, trei tipuri de premii si doua tipuri de indemnizatii. Salariile de baza variaza intre 1100-1980 lei (muncitori necalificati), 1658-3200 lei (personal muncitor fabricatie serie si servicii), 1742-6080 lei (personal TESA), in vreme ce pentru functiile din management, salariul de baza poate urca pana la 8500 de lei.

Piata muncii ramane blocata pentru romi, potrivit Evenimentul zilei. Doar 27% dintre romi muncesc in Romania, iar piata de joburi este inca inchisa pentru restul, mai ales din cauza lipsei de calificari.

Ce autostrazi au promis si cati bani au pus in buget pentru ele - este titlul unei analize realizata de Gandul. Bugetul de investitii al CNADNR este anul acesta similar celui din 2010. La drumuri se mai angajeaza 150 de oameni, la Calea Ferata se dau afara 5.600.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
900 mil. EURO, alocate pentru industriile afectate de COVID-19
Setari Cookie-uri