Cresterea pretului la carburanti nu se poate justifica prin povara fiscala impusa de stat prin taxele percepute companiilor petroliere, a declarat premierul Emil Boc.

Premierul a cerut Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa initieze inspectia fiscala generala in cazul companiilor petroliere, precum si Consiliului Concurentei sa efectueze verificari suplimentare pentru identificarea eventualelor cazuri de monopol, scrie Mediafax.

"Solicit ANAF declansarea inspectiilor fiscale generale la societatile in cauza, pentru a vedea daca veniturile realizate din cresterea preturilor la combustibili sunt respectate in profiturile fimelor si, implicit, in impozite si taxe platite la bugetul de stat. De asemenea, solicit Consiliului Concurentei o analiza suplimentara, pentru a observa daca a existat sau nu o practica de monopol, avand in vedere faptul ca, practic, concomitent, toate societatile din domeniu au majorat in acelasi procent pretul carburantilor. Astept aceasta analiza pentru a vedea, din perspectiva Guevrnului si in limita atributiilor pe care le are, alte solutii pe care le putem avea in vedere", a spus Boc.

El a multumit ANAF pentru verificarile efectuate in cazul companiilor petroliere.

La randul sau, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca inspectorii institutiei se vor intalni cu cei ai ANAF, pentru a compara datele.

"Echipa Consiliului Concurentei care deruleaza ancheta pe piata de carburanti se va intalni cu echipa ANAF pentru a-si compara datele. Inainte ca ANAF sa inceapa acest control la companiile petroliere, noi le-am cerut sa urmareasca si o serie de informatii care ne intereseaza pe noi", a spus Chiritoiu.

El a adaugat ca inca nu a vazut raportul ANAF.

Pretul benzinei a fost majorat nejustificat. Afla de ce.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si