Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Miza desfiintarii sectoarelor Bucurestiului se ridica la 2 miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar. Cum Primaria Generala a Capitalei are singura venituri de 1 mld. euro anual, desfiintarea bugetelor sectoarelor si realizarea unui buget unic pentru Bucuresti (cum doreste PDL) ar conduce la formarea unui "megabuget" de 2 mld. euro. Liberalii care controleaza cel mai bogat sector al Bucurestiului, sectorul 1 (cu venituri anuale de 300 mil. euro), se opun proiectului.

Dailybusiness.ro face o lista a alimentelor care s-ar putea scumpi de la 1 februarie. De exemplu, painea se va scumpi de la 1 februarie cu cel putin 15%. Motivele sunt cresterea cotatiilor internationale la produsele agricole, scumpirea carburantilor, lipsa subventiilor si marirea taxelor.

Romanii castiga cu 3,5 miliarde euro mai mult decat in scripte, potrivit Capital.ro. Veniturile reale ale romanilor ar putea fi cu cateva zeci de procente mai mari decat cele declarate oficial. Multe miliarde de euro ocolesc Fiscul in fiecare an.

Autostrada Bechtel intra in conservare, dar se dau 150 mil. euro pentru lucrari regionale, titreaza Financiarul. CNADNR aloca 666 de milioane de lei pentru lucrari la drumuri deja existente si centuri noi. Modernizarea a peste 246 de kilometri de sosea se face la un pret de 630 euro/metru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient
Setari Cookie-uri