Ministerul Finantelor Publice vrea sa limiteze numarul de documente depuse de agentii economici mici si sa creasca perioada in care trebuie depuse declaratiile privind plata impozitelor si a contributiilor sociale, potrivit secretarului de stat in ministerul de resort Dan Lazar.

"Nu este normal sa aplicam aceleasi standarde de contabilitate si pentru agentii economici mari, si pentru cei mici. Vrem sa limitam numarul de documente si situatii contabile pe care acestia vor sa le depuna. Acest proces de simplificare pe care ni-l dorim in perioada urmatoare prevede si reducerea periodicitatii de depunere a declaratiilor", a afirmat Lazar la un seminar organizat de Ziarul Financiar, potrivit Mediafax.

El a aratat ca aceste modificari prevad cresterea termenului de depunere a declaratiilor la trei luni pentru firmele care in prezent transmit documentatiile in fiecare luna, la cele sase luni (pentru declaratiile trimestriale), respectiv la un an pentru anumite tipuri de activitati.

In acest sens, reprezentantii Ministerului Finantelor au avut recent o intalnire cu asociatiile profesionale din domeniul contabilitatii si cele patronale, prin care s-a analizat simplificarea situatiilor contabile pentru agentii economici mici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ministerul de Finante s-a imprumutat 558 de milioane de lei de la banci
Setari Cookie-uri