El a aratat ca au fost sesizate numeroase situatii in care firme care "au in proprietate doar o geanta" contracteaza proiecte UE de sute de milioane de euro, dar nu pot obtine credite bancare pentru cofinantare deoarece nu dispus de garantii, informeaza Mediafax.

"Nu este posibil sa ceara fonduri europene o firma care are in proprietate doar o geanta. Problemele apar deoarece sunt multe situatii in care proiecte sunt contractate de firme fara acoperire financiara. Este nevoie de o partajare a responsabilitatilor in absorbtia fondurilor UE, intre Guvern si mediul de afaceri", a spus Boc.

Premierul a precizat ca, saptamana viitoare, va fi organizata o noua discutie pe tema fondurilor europene.

Citeste si:

Premierul Emil Boc declara la sfarsitul anului trecut, in urma unei intalniri cu reprezentanti ai bancilor comerciale, ca una dintre problemele identificate este aceea ca, in 2008, firmele nu erau obligate sa prezinte bancilor scrisori de confort sau declaratii pe proprie raspundere pentru a obtine credite, iar multi dintre contractori sunt in prezent in imposibilitatea de a mai asigura cofinantarea proiecte sprijinite si din fonduri UE.

El a precizat atunci ca a convenit cu bancile ca acele proiecte pentru care firmele nu mai pot asigura cofinantarea sa fie reziliate.