Presedintele Traian Basescu le-a precizat membrilor delegatiei FMI, CE si BM ca, daca noile companii energetice vor fi blocate mult timp in justitie, este mai bine sa fie luate decizii administrative decat sa se astepte.

"Am ajuns foarte departe. Am constatat progrese facute de partea romana", a raspuns un reprezentant al delegatiei, mentionand ca un subiect important care a fost discutat este cel legat de sectorul energetic, citat de Mediafax.

In acest context, seful statului a spus ca partea romana are probleme legate de companiile energetice.

El le-a spus membrilor delegatiei ca "daca noile companii energetice vor fi blocate mult timp in justitie, este mai bine sa fie luate decizii administrative decat sa se astepte, pentru a nu bloca intregul proces".

Basescu s-a interesat daca delegatia a discutat cu Executivul despre problemele legate de buget si de deficit.

Reprezentantii delegatiei au declarat ca exista vesti imbucuratoare, Romania atingandu-si obiectivele asumate. "Guvernul a facut eforturi legate de deficitul bugetar", a remarcat Jeffrey Franks.

Romania are in derulare un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune FMI - CE a inceput a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se va analiza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Setari Cookie-uri