Presedintele Traian Basescu le-a precizat membrilor delegatiei FMI, CE si BM ca, daca noile companii energetice vor fi blocate mult timp in justitie, este mai bine sa fie luate decizii administrative decat sa se astepte.
"Am ajuns foarte departe. Am constatat progrese facute de partea romana", a raspuns un reprezentant al delegatiei, mentionand ca un subiect important care a fost discutat este cel legat de sectorul energetic, citat de Mediafax.

In acest context, seful statului a spus ca partea romana are probleme legate de companiile energetice.

El le-a spus membrilor delegatiei ca "daca noile companii energetice vor fi blocate mult timp in justitie, este mai bine sa fie luate decizii administrative decat sa se astepte, pentru a nu bloca intregul proces".

Basescu s-a interesat daca delegatia a discutat cu Executivul despre problemele legate de buget si de deficit.

Reprezentantii delegatiei au declarat ca exista vesti imbucuratoare, Romania atingandu-si obiectivele asumate. "Guvernul a facut eforturi legate de deficitul bugetar", a remarcat Jeffrey Franks.

Romania are in derulare un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune FMI - CE a inceput a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se va analiza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri