In 2010, cel mai bine platiti salariati au fost in continuare angajatii din domeniul bancar, urmati de piloti, specialistii IT, persoanele angajate in industria tutunului si expertii in telecomunicatii, conform calculelor wall-street.ro pe baza datelor Institului National de Statistica.
Astfel, cei care lucreaza in domeniul intermedierilor financiare, cu exceptia activitatilor de asigurare si ale fondurilor de pensii, au avut un salariu mediu lunar net anul trecut de 3.552 de lei, comparativ cu salariul mediu lunar net pe economie de doar 1.406 lei.

Chiar daca si 2010 a fost un an de criza si reduceri salariale, din datele INS se observa o crestere a remuneratiilor lunare ale angajatilor din cele mai bine platite zece domenii (vezi tabelul de mai jos).

Cresteri importante au fost in zona serviciilor IT, a fabricarii tutunului, a telecomunicatiilor, in domeniul asigurarilor si al pensiilor private si in activitatea de editare a cartilor, revistelor si revistelor.

Anul trecut salariul mediu lunar net a fost de 1.406 lei, comparativ cu 1.381 de lei in 2009.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri