Ahmad Baqer Al-Abdullah, ministrul Comertului si Industriilor al statului Kuweit, precum si alti inalti oficiali din statele Golfului vor efectua o vizita in Romania in luna martie, ocazie cu care se va discuta oportunitatea unor noi investitii pe plan local.
Ministrul kuweitian al Comertului, secretarul general al Consiliului de Cooperare al Golfului - Abdulrahman Bin Hamad Al-Attiyah si ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite - Sheikha Lubna bint Khalid bin Sultan Al Qasimi sunt cativa dintre inaltii oficiali din Golf care si-au anuntat deja participarea la Consiliul de Cooperare al Golfului – Romania, organizat de Forum Invest intre 8 si 10 martie.

Evenimentul este organizat sub Inaltul Patronaj si cu participarea presedintelui Traian Basescu si in colaborare cu Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, Ministerul roman al Afacerilor Externe, Ministerul Economiei si Comertului si cu sprijinul Federatiei Camerelor de Comert ale Consiliului de Cooperare al Golfului.

Statele Golfului si-au exprimat intentia de a identifica in Romania proiecte fezabile de investitii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari, in sectoarele: agricultura, resurse naturale – petrol si gaze, petrochimie, infrastructura, banci & finante, IT&C, sanatate & industria farmaceutica, educatie si cercetare, cai ferate, retele de electricitate, IMM-uri si altele. Pentru fiecare dintre aceste sectoare economice Forum Invest va organiza sesiuni speciale de conferinta in cadrul forumului.

Una dintre cele mai bogate 10 tari ale lumii si detinand circa 10% din rezervele mondiale de petrol, Kuweit este una dintre economiile cu cel mai rapid ritm de crestere din Orientul Mijlociu, cu un Produs Intern Brut in anul 2010 de peste 117 miliarde de dolari.

Evenimentul de la Bucuresti este primul dintr-un program de forumuri economice, organizate intre tarile membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului (din care fac parte statele Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuwait si Qatar) si Europa de Sud-Est, care vor avea loc in perioada 2011-2012 in locatii strategice din Europa de Sud-Est si din regiunea Golfului. Este pentru prima data cand statele membre ale CCG isi afirma intentia de a directiona capital masiv de investitii in tarile Europei de Sud-Est.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri