Comitetul director al Fondului Monetar International va discuta la finele lunii martie cea de-a saptea evaluare a acordului stand-by si termenii viitorului acord de tip preventiv cu Romania, a declarat, astazi, seful misiunii de evaluare, Jeffrey Franks.
[UPDATE] Viitorul acord, de tip preventiv, al Comisiei Europene cu Romania va incepe la 1 mai

Acordul de tip prevetiv care va fi semnat de Romania cu Comisia Europeana ar putea intra in vigoare incepand cu 1 mai, a declarat astazi directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica seara, ca noul acord cu FMI va fi pe doi ani si nu va implica finantare, fiind de tip preventiv, de precautie, seful statului mentionand ca Fondul si UE vor tine la dispozitia Romaniei banii.

De asemenea, el preciza ca noul acord cu FMI, BM si CE va fi de cinci milarde de euro, 3,6 miliarde urmand sa provina de la Fond, iar 1,4 miliarde, de la Comisia Europeana.

El a mai spus ca actualul acrod cu FMI, UE si BM s-a incheiat cu succes si ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila, desi unele masuri luate au fost extrem de dureroase pentru cea mai mare parte a populatiei.

O misiune FMI - CE se afla in Romania pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care s-a analizat indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si s-au negociat conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Misiunea se incheie astazi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri