AOAR: Cresterea salariilor bugetarilor cu 15% este ilogica

Cresterea salariilor bugetarilor cu 15%, nediferentiata in functie de performanta angajatilor, este ilogica si arata ca poate nu era necesara taierea de 25% de anul trecut, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru, adaugand ca ar fi trebuit in schimb sa se puna problema revenirii la TVA de 19%, scrie Mediafax.

"Nu intelegem masura cresterii salariilor bugetarilor cu 15%. Este ilogica, nu se face distinctia intre diferitele categorii de salariati. Arata ca nu am invatat nimic. Dupa ce am scazut uniform salariile cu 25%, acum le crestem uniform cu 15%, fara sa facem vreo analiza a performantei. Nu intelegem de ce nu se acorda cresteri de salarii in functie de performanta", a afirmat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

El a adaugat ca nu intelege de ce nu s-a pus problema revenirii TVA la 19%, de la 24% in prezent, in loc sa se ia masura cresterii salariilor.

"In orice lume logica trebuie sa stimulezi pe cei care creeaza bani in primul rand, nu pe cei care ii consuma", a mai spus Pogonaru.

Guvernul a decis la finele anului trecut, prin proiectul de lege privind salarizarea unitara, ca salariile de baza din sectorul public sa fie majorate cu 15% fata de nivelul din luna octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri