Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Nivelul arieratelor acumulate de companiile publice sunt aproape cat suma incasata de stat, in primele unsprezece luni din 2010, din impozit pe profit, salarii, venit si castiguri din capital. Expertii FMI spun ca facturile neplatite de stat sunt o frana majora in calea cresterii economice. Astfel, guvernul are sase luni pentru a decide ce privatizeaza si ce lichideaza, potrivit Adevarul.

Insolventa ansamblului de locuinte Terra Residence din Voluntari dezvaluie inca o drama imobiliara traita de oamenii care in perioada 2006-2008 visau cu ochii deschisi la o casa noua, ca in Vest, arata Ziarul Financiar. Ei cumparau locuinte "off-plan" si nici nu-si puneau problema ca ar putea pierde atat avansul, cat si locuinta.

Infiintarea celor doi giganti energetici, amanata. Se discuta privatizarea complexurilor din Oltenia, anunta Financiarul.

Mai multe subiecte legate de situatia dificila prin care trec IMM-urile in aceasta perioada de criza vor fi dezbatute astazi, la un seminar la care participa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si care va fi moderat de reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, conform Capital.

Dupa ce Dan Pasat a scapat de arest cu ajutorul colegilor de partid si de coalitie, seful statului si-a declarat independenta fata de echipa puterii. "Ce fac politic ii priveste", a spus el, citat de Evenimentul Zilei.

O parte dintre oamenii care lucrau la fabrica de telefoane din comuna Jucu s-au adresat presei locale pentru a relata condi�iile grele de lucru de acolo, raportate la salariul foarte mic, informeaza Money.ro.

Oamenii de afaceri ridica semne de intrebare in privinta oportunitatii incheierii unui nou acord cu Fondul Monetar International. Ei au prezentat un set de probleme pe care le implica relatia cu organismul finantator, scrie Dailybusiness.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri