Peste 100 proiecte vor primi finantare nerambursabila

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a selectat pentru finantare 130 de proiecte aferente schemei de ajutor de stat "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere", care au o valoare cumulata de peste 86 de milioane de euro, a anuntat miercuri institutia.

Cele mai multe cereri de finantare aprobate se refera la investitiile in sectorul agricol, respectiv 101 proiecte, in valoare de 72,08 milioane de euro, arata Mediafax.

Solicitantii fondurilor nerambursabile au optat pentru investitii in panificatie (brutarii), patiserii, productia de inghetata sau de biscuiti.

Un alt domeniu accesat a fost cel forestier, pentru care APDRP a selectat pentru a fi finantate 29 de proiecte, in valoare de 14,54 milioane de euro.

Majoritatea cererilor de finantare s-au axat pe achizitionarea de utilaje de exploatatie forestiera.

Investitiile finantabile in sectorul agricol prin aceasta schema de ajutor de stat vizeaza sectorul panificatie, dulciuri sau alte preparate alimentare.

In ceea ce priveste procesarea din sectorul forestier sunt finantate proiectele care au ca scop valorificarea produselor lemnoase sau a produselor nelemnoase, cum ar fi ciupercile sau fructele de padure.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de trei milioane de euro, iar cofinantarea publica nu va depasi 50% din valoarea eligibila a investitiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri